15 Ekim 2016 Cumartesi

"ÇINGI" KAYSERİ’DE ÇIKAN DERGİ Abdullah Çağrı ELGÜN

"ÇINGI" KAYSERİ’DE ÇIKAN DERGİ                       Abdullah Çağrı ELGÜN

Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi  (Yıl:1, Sayı: 1, ISBN:1509-7717) olarak çıkan ve KAYSERİ YAZARLAR ŞAİRLER ve SANATÇILAR DERNEĞİ (KASYADER) YAYIN ORGANI olarak faaliyet gösterecek olduğu anlaşılan dergi, iki ayda bir yayınlanacaktır. 
Dergide,  Süleyman KARACABEY, Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni olarak görülüyor.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Dr. Rasim DENİZ.
Genel Koordinatör: Deniz Dengiz ŞİMŞEK,
Reklam ve Halkla İlişkiler: Hikmet Saadet ÇAKICI,
Sanat Danışmanı: Hasan GÜRPINAR,
Yazı Danışma Kurulu ve  İletişim Adresi:
cingidergisi@gmail.com, 0536 338 10 09 
Yıllık Yurtiçi: 30TL,
Yurt Dışı: 30 EURO  olarak belirtilen derginin,
Posta Çeki Hesabı: 05688279

Dergi “BAŞLARKEN” başlığı altında Yayın Kurulunca şu ilkelere bağlı kalacağını belirterek edebiyat dünyasına adım atmış oluyor:

“Başlarken;

“Çıngı” dergimizde, dünün birikimini, aktarmada, bugünü düzenlemede ve yarını şekillendirmede önemli hamleleri gerçekleştirmek düsturuyla yola çıktık.

Kültür, sanat, ilim ve edebiyat eserlerini daha doğru bir bakış açısıyla değerlendirmek ve daha geniş okuyucu kitlesine ulaştırmada edebî dergilerin  önemi tartışılmaz bir gerçektir. Biz de daha iyi ve daha güzel eserler vererek geniş kitlelere ulaşmak için yoğun çaba harcamaktayız. Bu amaçla Kayseri Yazarlar Şairler ve Sanatçıları Derneği’ni (KASYADER’-2009) kurduk. Faaliyetlerimizin yanında kalıcı bir hizmette bulunmak için de  “Çıngı” adı altında her iki ayda bir yayımlanmak üzere süreli yayın çıkarmaya karar verdik.

Dergimiz: Mahallî, millî, evrensel gelişme çizgisini esas almıştır. Yaşayan Türkçeyi kullanan, konu çeşitliliğine önem veren, maddî ve manevî değerlere saygılı, özgün eserlere yer vereceğiz. Hiçbir siyasî görüşün destekçisi ya da sesi olmayacağız. Duyarlı, sorumlu ve objektif olacağız. Hak ve hukukun üstünlüğüne inanarak sorumlu yayıncılık örneği sergileyeceğiz.
Bu paralelde dergimizin kapısı bütün sanatseverlere açıktır.
Dergimizde konu çeşitliliği yanında özel dosyalar da hazırlayarak sanat adamlarının çok yönlü tanıtımını yapacağız.
Dergimizin  amacına uygun olarak yayın hayatının sürekli olmasını arzu etmekteyiz. Sanat adamı dostlarımızın ve okuyucularımızın desteğiyle hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Gayret bizden, destek sizden… Allah yâr ve yardımcınız olsun…
“Çıngı” nın hepinize hayırlı olmasını diliyoruz.
Saygılarımızla…
Çıngı Dergisi Yayın Kurulu”

Bir Servet-i Fünûn, Fecr-i Âti Edebiyat, Garip Akımı gibi çıkış veya  önsöz yazan “ÇINGI” YAYIN KURULUNA başarılar diliyoruz.

Bize ne demek düşer…YOLUNUZ AÇIK OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder