16 Ekim 2016 Pazar

NİLÜFER DURSUN’UN ESERLERİ ÜZERİNE DÜŞÜNCELER Abdullah Çağrı ELGÜN HAYATI:

NİLÜFER DURSUN'UN ESERLERİ        ÜZERİNE DÜŞÜNCELER
Abdullah Çağrı ELGÜN
HAYATI:

1947 Çanakkale’de doğdu. İlk orta ve lise eğitimimi Çanakkale’de yaptı. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümümü bitirdi.
Yirmi iki yıl devlet okullarında çalıştıktan sonra kendi isteğimle emekliye ayrıldı. Özellikle emekli olduktan sonra edebiyata yönelen sanatçı resimleriyle de kendini göstermeye başladı. Çeşitli gazete ve dergilerde şiirleri yayınlanmaktadır. İki şiir kitabı, üç çeviri şiir; ve bir de İngilizce Gramer kitabı mevcuttur. Daha çok İngilizce ve çocuk edebiyatı ağırlıklı yazılar yazan sanatçının yerel dergi ve gazetelerde şiir deneme ve öyküleri yayınlanmaktadır.

İkinci kişisel resim sergisini Bulgaristan’ın Şumnu’da açtı. İLESAM, GESAM, Türk Makedon Dostluk Derneği, Balkan Türkler İnsan Hakları Dernekleri gibi bir çok derneğin de üyesidir. Sade bir dille yazılmış sürükleyici ve heyecan veren yazıları; ve her yazarı keyifle okuyabildiğini belirten yazar; lise yıllarında Orhan Veli'den etkilenmiştir.

Müzik kaliteli olmak koşuluyla her türlüsünü yerli yabancı dinlemenin ötesinde amatör bir udîdir. Şair, Ressam ve çevirmen olarak da bilinen sanatçılarımızdandır.  Kültür ve sanat gezileri doğayla baş başa olmak yürüyüş ve yüzme hobilerimden belli başlıları dans etmeyi de çok seven sanatçının hayvan beslemek gibi hobileri de bulunmaktadır.

Nilüfer DURSUN , İsmail KARA
Nilüfer DURSUN;
Samimi bir dost, gayretli heyecanlı, fedakâr ve vefakâr, dostlarına karşı sonsuz bir hoşgörü, sonsuz bir sabır, sonsuz bir sevgi ile donatılmış, müstesna kişilik. Zaman zaman buluşup Sakarya’da yediğimiz, Balık ve iftar yemekleri ile sohbet buluşmalarından yaptığımız sohbetlerden anlıyorum ki her sanatçı gibi Nilüfer DURSUN da huzuru, sakinliği, dinginliği, sessizliği arayan bulan ve onu bulduğunda çok iyi değerlendirmesini bilen bir sanatçıdır.

Şahsî birlikteliğimiz, uzun yıllara dayanan Nilüfer DURSUN Hanım’ın, sosyal ilişkileri sağlıklı, bu ilişkileri fırsata dönüştürebilen   çalışmalarını değerlendirmek ve başarmak açısından fırsatları gazasız başarabilen  ender sanatçılardandır. Yayınladığı eserlerin basım kaynaklarını tamamen kendi başına tesbit eden ve bu şahısların yakınlığını çok iyi değerlendirebilen kişilik. Yetenekli, her durum ve fiiliyattan fırsatlar üretebilen dahiyane göksel bir zekaya sahiptir.
Bu sebepte resim sergilerinde, kitaplarının imza günlerinde davet edeceği sanatçıları dahi özenle ve titizlik içerisinde seçen, dost bildiklerine sadaktle bağlanan, diğerlerini de seçip ayıran ve ilişkilerini ona göre düzenleyen bir sanatçı olarak tanımaktayız.
Nilüfer DURSUN, sanatı  sanat yapmak amaçlı kullanan şahsiyetler arasındır. Bilmektedir ki gerçek sanat, iyi sanat insana aynı zamanda para da kazandırmaktadır. Bunun için basma kalıp yazılardan kendini arındırarak daha belirgin daha içten daha sanat eserlere imza atma peşinde oldukça gayretli, heyecanı ve bu heyecan ve enerjiyle çok büyük başarılara imza atmaya aday sanatçılardandır.
 
İ.Oral BAHTIŞEN, Nilüfer DURSUN, Abdullah Çağrı ELGÜN
“AŞKA KURULAN SAATLER” kitabına yazdığım önsözden sonra,  olumlu yönde kendini geliştirerek, büyük bir hamleyle sanat çevrelerinde layık olduğu kraliçelik tacını eline geçirmek üzere yılmadan yorulmadan ve dinlenmeden yürümeye karar vermiş müstesna bayanlardandır.

Şaire İLESAM’ gibi bir kuruluşa kısa dönem de olsa başkanlık yapmış, vefalı bildiği dostları tarafından sürekli istismara uğramış, yardımseverliği, hoşgörüyü, sabrı, kendisine prensip etmiş bir şahsiyet.
GESAM’da  İLESAM’da, … vb dernek, birlik ve kuruluşla bir çok görevler üstlenmiş, fedakârca çalışmalar yapmış ve bunun karşılığında da hep sadece GÖNÜL HUZURU bulmuş, maddiyatı hiç düşünmemiş; fakat bu dönemden sonra da çalışmalarının karşılığını alabileceği ümidiyle yoğun bir çalışmaya yönelmiştir.

Şairenin bu eseri bize Nilüfer DURSUN’un edebiyat dünyasında yeni hedeflere doğru yelken açtığını bu hedeflere ulaşma konusunda da hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını ve yakın zamanlarda amacına ulaşacağını göstermektedir.
Nilüfer DURSUN, Sevinç ATAN...
“DENEMELER ve  ŞİİRLER” başlıklarını taşıyan eserlerin sanatçıyı daha bir başka frekanslarla daha yüksek boyutlara ve enerjilere kaydırdığı ve bir insandan beklenen performansın üzerinde çaba sarf ederek hedefine ulaşmış olduğunu gönül huzuru içerisinde söyleyebiliriz.

Denemeler ve Şiirler adlı eserlerinin içerisinde yer alan birbirlerinden çekici örnekler:   “Eş Ruhlar, Öksürük Şurubu, Hoş Bulduk, Ankara… vb”   çıkışlar bize Nilüfer DURSUN’un  büyük sanatçı olma yolunda verdiği gayreti ve azmi bizlere yansıtması açısından önemlidir.

Şiirlerinde geçen: “Aşk Dininin Müridi,  Dua, Tek Sabıkam, İLESAM, Cemal, Paragöz, , İstanbul, Uçan Şems, Mevlânâ, Rumî, Ey Mesnevi, A.Ç.K Mevlânâ, Bülent Çorak, Ruh Eşim”  kutsal dört kitap hakkındaki düşüncelerini ifade eden yazılarıyla, geniş bir yelpaze oluşturan ve Evrensel Kardeşlik Birliği felsefesini gönlüne  yerleştiren Nilüfer DURSUN, ileri zamanlarda da heyecanla okunacak yazılar dizisini oluşturmaya başlamıştır.  
Kendisine hayat boyu başarılar diler, bütün hayatı boyunca mutlu olması, sağlıklı kalması ve gökteki yıldızların ona rehber olması dileklerimi iletirim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder